Îmi declar public dragostea pentru Marlenka

– Hăhăhă, păi se putea să nu scrie grasa despre mâncare?
– Nu, Mircea, nu se putea.

Prăjitura asta e atât de bună, încât sunt în stare să salivez de poftă chiar şi la cinci minute după ce am mâncat una întreagă. Marlenka cu miere şi nuci e atât de bună, încât aş mânca-o până mi-ar crăpa ficatul şi n-aş simţi nici un regret. OK, dacă mi-ar crăpa ficatul aş regreta un pic, dar tot aş mai mânca o bucăţică! 

Marlenka este o prăjitură armenească făcută, zice producătorul, după o reţetă veche. Chestia e că Adi Hădean a descoperit că prăjitura se face cu cremă dulce de lapte [lapte condensat], deci nu e foarte veche reţeta asta pe care o ştim acum.

colaj malenka

Pe blogul Secretele Bucătăriei Noastre am găsit şi istoria acestei prăjituri. O puteţi citi şi voi dând un click aici. Şi tot aici găsiţi şi reţeta, dacă nu vă place cea de la Adi Hădean. Iar dacă o faceţi, vreau şi eu o bucată, două!

8 thoughts on “Îmi declar public dragostea pentru Marlenka”

  1. E si varianta cu ciocolata dar nu am incercat’o niciodata pentru ca nucile si mierea m’au cucerit. Cand ma duc la mall la o cafea comand de fiecare data si un triunghi din asta minuscul si delicios. As putea manca un metru patrat de Marlenka.

    1. Pfoai, exact la fel şi eu! Am gustat-o pe cea cu miere, nu-mi mai trebuie nimic altceva, nici măcar nu am avut curiozitatea să văd cum e cea cu miere ciocolată! Dar data viitoare când ajung la cafeneaua care o vinde, o să încerc şi Marlenka cu cacao ciocolată. Sună dubios. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.