Nasul meu şi poluarea din Bucureşti

Cum supravieţuiţi?

De fiecare dată când ajung prin Bucureşti, am mare grijă ca în bagaj să-mi pun şi picături pentru nas[ul înfundat]. Am fost, în tinereţe, dependentă de Rinofug şi apoi Bixtonim şi chiar dacă acum le folosesc foarte rar, atunci când schimb aerul e musai să îmi ajut nasul cu picături.

Citeam la Reporter Virtual că Bucureştiul e praf. Nici nu mă mir că e aşa, la câte maşini circulă în permanenţă pe străzile capitalei. Ceea ce mă miră este cum reuşesc două milioane de oameni să trăiască în aerul ăla poluat.

Tocmai zice o tanti la ştiri că vine „peste noi” norul radioactiv de la Fukushima. Sunt sigură că bucureştenii n-au nici o problemă cu asta, sunt, săracii, destul de poluaţi ca să le mai pese de un biet nor care aduce nişte particule radioactive.

Revenind la nasul meu… penultima dată când am schimbat aerul, am simţit nevoia unor picături „soft”, pentru că Bixtonim nu mă mai ajuta, nasul era înfundat şi sensibil, iar picăturile prea tari. Ultima dată când am fost în Bucureşti, când mi-am suflat nasul foarte înfundat, a curs sânge. Destul de mult cât să mă sperie. Aşa că la prima farmacie întâlnită în cale – tocmai la Sibiu :) -, am cerut nişte picături pentru nas.

Se întâmpla în farmacia SensiBlu din Kaufland. Farmacista mi-a recomandat nişte picături cu soluţie marină.
– Cât costă?, întreb.
– 42 de lei, zice tanti farmacista.
– Mai ieftine aveţi?
Ezită câteva secunde, apoi îmi spune preţurile celorlalte picături, vreo cinci sau şase mărci cu acelaşi conţinut – apă de mare, filtrată: 20 şi ceva, 30 şi ceva, şase lei şi ceva şi nouă lei şi ceva.
– Bun, zic, dintre ultimele două, pe care mi le recomandaţi?
– Vi le dau pe astea cu nouă lei, că-s mai bune.
– OK. [Ea spera să mi le vândă pe cele de 40 şi ceva de lei, cred că aveam faţă de fraieră, dar dacă n-a fost să fie, măcar nouă lei să-mi ia, nu doar şase!]

Picăturile se numesc Nazomer Forte şi sunt făcute de ProNatura. Le recomand, mie mi-au făcut bine. Pe etichetă scrie: „soluţie marină, filtrată microbiologic, cu echinacea [Echinacea purpurea]„.

Foto „şutită” de pe blogul unei alte persoane mulţumite, Ostilul. Deci nu mi s-a părut, picăturile astea chiar sunt foarte bune!

13 thoughts on “Nasul meu şi poluarea din Bucureşti”

 1. Din experienta mea de bolnava de rinita alergica (agravata si diagnosticata dupa cateva luni de stat in Bucuresti), pot sa-ti spun ca picaturile Nazomer sunt recomandate pentru spalaturi nazale in cazul problemelor alergice sau cele ale sinusurilor. Calmeaza si usturimile provocate de picaturile normale (care desfunda nasul, dar usuca mucoasa – pe moment productia de secretii este inhibata, dar apoi nasul se infunda si mai rau).

 2. Hai, măi Denisa, așa rău să zici de București? :))
  Nu știu, eu m-am obișnuit, poate și din cauza zonei verzi în care locuiesc – mașinile sunt la stradă, nu sub geamurile mele.
  Revenind la picături sau chestii de nas, spray-urile cu apă de mare sunt foarte bune. Scumpe, adevărat, dar bune. Familia mea le folosește cu succes, eu nu am probleme.
  Off-topic: Tare-mi face cu ochiu’ laptopul ala violet de la Emag.

 3. Cred ca mi-ar fi bune si mie, nu de alta dar tot timpul simt ca am nasul infundat. In plus, stau si in Bucuresti :-( Uff, cand am plecat din Galati, am zis ca scap de poluarea de la combinatul de acolo. Insa in capitala este mult mai rau.

 4. oficial sunt 2 milioane. neoficial suntem multi sa-mi bag shutu. studenti, tigani, nomavi si berberi :)) toti sunt aici. dar ce te-ai face daca s-ar muta capitala tarii la hunedoara ? :D

 5. Eu stau in Bucuresti si am in permanenta nasul infundat. Am mers pe la doctori, am facut tot felul de tratamente. Mi-era mai bine cateva zile, apoi ma intoarceam iar la nas infundat. O sa incerc si eu sprayul asta.

 6. Hmmm,astea-s pentru oameni sensibili. Am schimbat multe orase, prin altele printre care si capitala am fost doar in trecere. N-am avut in schimb nici un fel de probleme de genu. Pe termen lung in schimb n-as alege sa stau in Bucuresti, il vad ca pe un oras cu prea multe minusuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.