O idee pentru firmele care vor reclamă pe Internet

…dar nu-şi permit campanii complexe.

Unele firme măricele şi mari nu au înţeles prea bine cum stă treaba cu reclama pe Internet. Aşa s-a ajuns la organizarea unor concursuri pe care le câştigă numai likerii profesionişti şi concursomanii pentru care Internetul înseamnă Yahoo Messenger-ul în care au sute de oameni pe care nu-i cunosc [„dobândiţi” în urma schimbului de liste care se practică de către cei cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani], site-urile pe care sunt prezentate diverse concursuri online [gen concursuri.biz] şi, mai nou, Facebook.

Ce nu înţeleg oamenii responsabili cu promovarea online din cadrul firmelor [că doar n-o să apeleze la o agenţie de PR, când au în firmă propriul angajat care-a terminat o facultate de profil, domnule!] este că toate promoţiile şi concursurile de genul „câştigă poza care adună cele mai multe like-uri” se răspândesc şi în afara cercului de likeri şi concursomani.

N-o mai lungesc. Există site-uri [unele sunt adevărate comunităţi] prin intermediul cărora oamenii oferă şi primesc lucruri moca. Cu titlu gratuit. Fără nici o obligaţie. Eu zic că n-ar strica să vă îndreptaţi şi către acele site-uri. Am şi exemple pentru voi, că doar n-o să vorbesc vorbe goale.

Ideea mea e următoarea: contactaţi-i pe oamenii care se ocupă de aceste site-uri şi oferiţi-le mostre ale produselor voastre pentru vizitatorii site-ului. Oferiţi-le 100 de bucăţi din cel mai bun produs al vostru, gratuit. Primii veniţi, primii serviţi. Nu aveţi cum să vă faceţi reclamă mai bună de banii ăia. Oamenii care primesc produse gratuite le vor spune şi altora de site-ul care a intermediat toată treaba, site-ul creşte, voi reveniţi cu alte produse, după o lună şi toată lumea are de câştigat.

Sau, dacă vreţi să faceţi o chestie şi mai deşteaptă, puneţi la punct o campanie împreună cu fetele de la Trender.ro, aşa cum au făcut mai multe branduri până acum: Farmec, Fa, Ivatherm etc. Veţi avea mult mai mult de câştigat decât dacă faceţi un concurs de like-uri.

Şi uite, şi eu v-am dat ideea asta gratis. Acum nu mai aveţi nici o scuză!

3 thoughts on “O idee pentru firmele care vor reclamă pe Internet”

 1. Pingback: Multumim pentru sustinere
 2. Buna,

  Nu cred ca oferirea unor poduse branduite gratis ar atrage mai multi cumparatori, poate doar vizitatori..
  De ce zic asta ?
  Pai ti-ai strica credibilitatea, iar vizitatori vor fi prezenti pe site doar pentru ca ofera gratis.
  Macar daca oferi 100 de produse fa un chestionar pe baza lor pentru imbunatatirea calitati sau a serviciului, etc.
  Strict parerea mea..

  Va pup, o zi cat se poate de buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.