Obiceiuri sănătoase: i-am ridicat pe jurnalişti de la birouri

Astăzi am fost în vizită prin câteva redacţii din Deva, cu scopul de a-i ridica pe ziarişti de la birouri şi de a le oferi o pauză sănătoasă. Partenerul meu în această acţiune a fost Danone, care mi-a pus la dispoziţie iaurturile Activia cu care i-am omenit pe colegii din presă. 

Am început, de fapt, de luni, cu colegii mei proprii de la Replica. Au fost foarte încântaţi de iaurturi, aşa că marţi le-am mai dus câte o porţie. De aici am cele mai faine poze [nu primele două, următoarele două], pentru că fotoreporterul Remus Suciu mi-a împrumutat camera foto şi mi-a spus cum şi unde să focalizez ca să iasă bine. Are idei faine, nu degeaba-i cel mai bun fotoman din judeţ.

 

 

De luni şi până joi, frigiderul meu a fost ocupat de „invazia” iaurturilor Activia. Noroc că e mare, că altfel ar fi trebuit să scot toată mâncarea ca să fac loc iaurturilor. Astăzi le-am aşezat frumos în genţile termoizolante şi am pornit spre redacţia Ziarului Hunedoreanului, primul „punct” de pe harta [imaginară a] acţiunii. Dacă la intrarea în redacţie m-a întâmpinat o singură persoană, în scurt timp i s-au alăturat mai mulţi colegi pe care i-am încurajat să se ridice din faţa calculatoarelor şi i-am omenit cu un iaurt. În Ardeal folosim „a omeni” cu sensul de „a ospăta, a servi”, dar mi se pare ciudat să spun că i-am ospătat cu câte un iaurt.

De aici am o povestioară amuzantă: o fostă colegă – de pe vremea când lucram la Hunedoreanul – nu a prea vrut să se lase fotografiată, în ciuda faptului că are un copil mărişor şi arată la fel de bine, dacă nu chiar mai bine ca în urmă cu 10 ani, când am cunoscut-o. Cred că ar putea lejer să prezinte lenjerie intimă pentru Victoria’s Secret, dar nu-i place să fie fotografiată. Pfuaaai, Dana! Când o să fii bunicuţă o să-ţi pară rău pentru toate pozele pe care nu [ţi] le-ai făcut în tinereţe!

 

Următoarea redacţie: Antena 1 Deva. Nu mi-s mie dragi Antenele din varii motive, dar de redacţia postului local din Deva mă leagă amintiri faine şi toţi oamenii de aici sunt foarte deschişi şi simpatici. M-au primit cu braţele deschise, dar s-au scuzat pentru că urmau să transmită o ştire în direct, de pe clădirea în care se află redacţia, aşa că a trebuit să aştept. De fapt, să aşteptăm, pentru că am fost însoţită de Sebi, căruia îi mulţumesc pentru răbdare.

 

 

 

Dacă la ziar mai poţi să iei o pauză şi să mănânci un iaurt când ai chef, la TV lucrurile stau altfel. Aici deadline-urile sunt sfinte, pentru că jurnalul de ştiri trebuie să „intre” la fix, nu când ai terminat tu de scris ştirile. I-am lăsat, deci, să-şi facă treaba şi abia când au terminat de „pus voce” pe ştirile locale şi de transmis pe postul naţional o ştire mai importantă am scos iaurturile din geantă. Frumoasele care apar „pe sticlă” au fost foarte deschise şi au apreciat iaurturile Activia şi acţiunea mea. Şi eu am apreciat căldura cu care am fost primită în redacţia lor. Ba m-au lăsat să mă duc şi sus, pe clădire, de unde transmit ei ştirile atunci când intră în direct la Observator.

Dan Terteci a avut timp doar să ne salute şi să ne spună că deja întârziase la întâlnirea pe care o avea la ora 13. Era 13 şi 2 minute. :-|

Deja obosiţi de cât s-a muncit în jurul nostru, am ajuns la redacţia ziarului Glasul Hunedoarei. Doar patru oameni mă aşteptau aici, unii îşi terminaseră deja treaba, iar alţii – tehnoredactorul, de exemplu – nici n-o începuseră. Foarte simpatic fotoreporterul Traian Manu, care mi-a mulţumit pentru iaurturi, dar mi-a spus că ar fi preferat o bere. Şi să vreau să-l ajut, n-aş putea, pentru că toate berile pe care le primesc trec prin filtrul lui Sebi.

 

 

Le mulţumesc tuturor colegilor pentru primire şi sper că nu i-am încurcat prea tare. Cu toţii erau ocupaţi cu scrierea ştirilor, dar au fost foarte drăguţi şi ospitalieri şi, când i-am rugat să se ridice de la calculatoare şi să-şi lase munca deoparte pentru câteva minute, nu au strâmbat din nas şi mi-au făcut damblaua. Jos pălăria!

Iar voi, cei care citiţi aceste rânduri la locul de muncă, ridicaţi-vă ACUM şi plecaţi de la calculator măcar pentru 10 minute. Dacă aveţi timp să-mi citiţi blogul, înseamnă că vă permiteţi să ieşiţi la aer – sau măcar să vă dezmorţiţi oasele – preţ de câteva minute. Faceţi asta pentru voi şi mâine dimineaţă poate că n-o să vă mai treziţi cu dureri de spate.

Mulţumiri: Replica | Ziarul Hunedoreanului | Antena 1 Deva| Glasul Hunedoarei şi, desigur, Activia.

5 thoughts on “Obiceiuri sănătoase: i-am ridicat pe jurnalişti de la birouri”

    1. Buna, as vrea sa scriu si eu ceva, zic eu important: am lucrat la o firma in Deva si ma gandeam sa anunt pe toata lumea sa nu se angajeze acolo. Am lucrat 3 luni si cateva zile si desii am facut o treaba buna si banii pe cele 3 luni lucrate i-am primit, pe ultimele zile lucrate nu am mai vazut banii.Nici gand sa-i mai vad vreodata. Firma se ocupa cu montat de termopane, si este World Montage .ATENTIE!!!! FERITI-VA !!!!Se zgarcesc sa recunoasca valoarea, munca si experienta profesionala.

  1. Actiunea Activia din redactia Glasul Hunedoarei s`a incheiat apoteotic. tehnoredactorul care inca nu era la munca cand ne`ai ospatat a cerut si el un iaurt cu fibre: „da ma si mie un activia de`ala… cu grau!!” …traiasca Sifon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.