Da’ salata, cât e salata?

Pentru că în mai toată ţara a venit primăvara [nu ţin neapărat să mă exprim în rime, da’ vedeţi bine că la mine primăvara nu mai vine! Adică mă aşteaptă un weekend ploios şi destul de friguros…], împreună cu Organique vreau să vă ofer un cadou special: uleiul de argan bio alimentar de 250 de mililitri, în valoare de 129,90 lei.

Uleiul de argan este supranumit aurul lichid al Marocului, pentru că este unul dintre cele mai preţioase uleiuri din lume. Este foarte bogat în antioxidanţi precum vitamina E (Tocoferol) sau Polifenoli, dar şi în acizi graşi esenţiali nesaturaţi (Omega 6), ingrediente care stimulează imunitatea organismului. Uleiul de argan bio ABGUR poate fi folosit la salate, sosuri, paste, peşte sau carne. 

Am un singur premiu de oferit, aşa că-i musai să facem un concurs. Concurs de reţete, mai exact. Reţeta poate fi oricum – complexă sau foaaarte uşor de realizat, dar rezultatul final trebuie să fie salata voastră preferată. Şi mai am o condiţie: salata trebuie să arate bine şi să mă convingă că-i sănătoasă, gustoasă şi pe placul meu. Vorba aia, nu există un dumnezeu al mâncării, cel mai bun critic sunt eu, pentru că eu deţin atât papilele gustative care stabilesc gustul „cel mai bun”, cât şi stomacul care nu se revoltă atunci când mâncarea este, într-adevăr, bună.

Ca să vă fac viaţa mai uşoară, vă pot spune că îmi place foarte mult salata Caesar, îmi plac combinaţiile pe care unii le pot considera „dubioase”, dar dacă aleg să mănânc o salată, nu vreau să fie greţos de grasă. Deci atenţie, că nu voi premia o reţetă de „salată” cu brânză topită, pâine prăjită şi slănină, de exemplu. Salata mea preferată este cea pe care am mâncat-o o singură dată la un restaurant din Cinciş şi conţinea multe legume – dintre care nu-mi amintesc decât morcovul, un sos dulce-acrişor şi măr verde tăiat în felii julienne. Din păcate, a doua oară n-au mai nimerit reţeta, poate şi din cauză că nu era chiar sezonul merelor şi dacă pui unele roşii în loc de Ionatan, ai schimbat complet gustul salatei.

Puteţi publica reţeta fie aici, la comentarii, fie pe Facebook, fie într-un articol pe blog, dacă aveţi unul. Ca să mă convingeţi că salata voastră e cea mai faină şi bună, trebuie să mi-o şi arătaţi. Nu e musai să aveţi blog ca să puneţi poza acolo, deci o puteţi urca fie pe blog, fie pe contul vostru de Facebook. În poza de pe Facebook trebuie să taguiţi Organique, pentru că ei oferă premiul şi aşa-i frumos, iar în descriere să puneţi un link către articolul ăsta. Dacă alegeţi să publicaţi reţeta pe blog, vă rog să puneţi un link către articolul de faţă. Apoi, ca să pot centraliza înscrierile în concurs, vă mai rog să lăsaţi la comentarii linkul articolului de pe blog sau al pozei de pe Facebook. Atât.

Concursul se încheie marţi, 17 aprilie. Spor la făcut salate şi succes!

P.S.: Dani şi Raluca au şi ei câte-o sticlă de ulei de argan de dat.

7 thoughts on “Da’ salata, cât e salata?”

  1. Bună Denisa! Una dintre salatele preferate şi care se potriveşte la fel de bine oricărui sezon este salata de morcovi. Pe scurt:
    1. un morcov mediu se rade pe răzătoarea mare;
    2. se adaugă o cutie mică de iaurt gras, doi căţei de usturoi, o lingură de ulei şi puţin mărar tocat, plus un praf de sare.
    Asta e toată nebunia.
    Eu prefer salata aceasta lângă niste cartofi copţi în coajă pentru că îmi place combinaţia cald-rece.

  2. Pingback: Cine vrea un ulei de argan bio pentru gătit? « Denisa Bârgău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.