SĂNĂTATEA LA ÎNDEMÂNĂ. Alternative ieftine și naturale pentru problemele de sănătate

Sănătatea din plante este marea mea iubire (declarată) pe anul 2017. Am decis să folosesc, de fiecare dată când am nevoie, capsule cu extracte din plante, de la Fares. Adică să mă vindec cu sănătate din natură, dar folosind medicamente preparate de oameni care se pricep la asta, pentru că o fac (și o fac bine!) încă din anul 1929.

Sunt câteva remedii cu care nu mă joc: dacă am o bubă leziune, o acopăr cu spirt, iar dacă am o infecție, o tratez cu antibiotice. Doar că asta se întâmplă foarte rar, din fericire. De antibiotice, zic, că spirt consum mult. Prea mult.

În medicina homeopată nu cred, oricât ar încerca soacra mea să mă convingă, draga de ea. Și cică dacă nu crezi, nici nu te vindeci. Așa… pe bază de credință, pot să merg și la biserică, tot degeaba ar fi. Dar să ne întoarcem la lucrurile în care cred: plantele. Studiile au arătat că uleiul esenţial de oregano poate fi o alternativă naturală în cazul candidozei, deoarece inhibă dezvoltarea patogenului Candida albicans, iar zonele de inhibiţie au fost similare cu cele ale nistatinei (antifungic standard).

Știați asta? Nici eu. Din fericire, nu am nevoie, dar am primit această informație de la Fares și m-am gândit că ar fi bine să o împart cu voi, că poate aveți nevoie. Deci candidoza se poate trata cu ulei esențial de oregano. Cât de tare e asta?

Și uleiul esenţial de ienupăr, uleiul de scorțișoară și cel de cimbru fac minuni:

Uleiul de ienupăr conţine α-pinen, sabinen cu acţiune antimicrobiană pe numeroşi agenţi patogeni de origine bacteriană şi fungică producători de infecţii urogenitale. Mecanismul de acţiune antimicrobian al principiilor active nu este pe deplin înţeles, dar se speculează că implică dezintegrarea membranei bacteriene de către compuşii lipofilici.

Uleiul de scorţişoară este activ atât pe bacteriile Gram-pozitive, cât şi pe bacteriile Gram-negative, care colonizează tractul uro-genital, prin conţinutul de aldehidă cinamică şi eugenol. Acestea au efect sinergic la asocierea cu carvacrolul şi timolul, din uleiurile esenţiale de cimbru şi oregano, facilitând dezintegrarea membranei externe a bacteriei Escherichia coli şi distrugerea ei.

Pe lângă efectul antibacterian cunoscut, s-a determinat activitatea antifugică a uleiului esenţial de cimbru asupra tulpinilor de Candida. Timolul, carvacrolul, p-cimenul şi uleiul esenţial de cimbru au acţiune antifungică marcată, prin distrugerea directă a membranei citoplasmatice, care acţionează ca un solvent pentru membrană. În plus, asocierea timolului cu p-cimen (din uleiul volatil de oregano şi ienupăr) sau timolului cu 1,8-cineol (din uleiul volatil de oregano şi scorţişoară) a condus la un sinergism al activităţii antifungice.

Biomicin urinar, capsule moi, este un produs natural din uleiuri esenţiale care combat microorganismele patogene răspunzătoare de infectii ale tractului uro-genital. Acest produs se poate asocia cu ceaiul Diurosept pentru obţinerea unor efecte dezinfectante urinare şi antiinflamatoare mai puternice.

Asta așa, #casăștiți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.