Simigeria Petru în Timişoara

De curând, Sebi a fost la Iaşi şi s-a întors cu nişte Covridogi. Covridogul este un hot dog puţin diferit, adică nu e un cremwurst într-o pâine lunguiaţă, ci un fel de virşlu într-un covrig lunguieţ. Pare complicat, dar vă asigur că e foarte bun.

La Simigeriile Petru din mai multe oraşe găsiţi, pe lângă alte bunătăţi: Covridog, Covridog picant, Covricheese şi Covriking. Covridogul are un cârnat, Covridogul picant are unul picant, Covricheese e umplut cu caşcaval – sau mozzarella sau ceva, iar Covriking este Regele, aşa cum îi spune şi numele, conţinând şuncă şi caşcaval. Foaaarte bun! Preţurile sunt între 2 lei şi 3,5 lei.

După ce le-am mâncat pe cele aduse tocmai de la Iaşi, am căutat pe net şi aşa am aflat că franciza Simigeria Petru s-a „împrăştiat” prin toată ţara, ajungând chiar şi la Timișoara. Din fericire, n-a trebuit s-o căutăm prea mult, pentru că micuţul stand e situat chiar în Piaţa Operei. Aceleaşi produse, acelaşi gust. Între timp, eu aştept cu interes deschiderea unei astfel de simigerii în Deva sau Hunedoara.

Poze:

A scris şi Radu despre Simigeria Petru.

10 thoughts on “Simigeria Petru în Timişoara”

 1. Fost, dar n-am stat decât două jumătăţi de zi[le?] şi o noapte. Nici cu somnul nu am fost la zi, abia acum m-am trezit. Vin pe 12 mai la PRbeta, sper să ne vedem atunci!

 2. Si mie-mi plac covrigii de la simigeria asta, insa rareori reusesc sa si cumpar pentru ca au program de la 8, ora la care eu trebuie sa fiu deja la birou :(

 3. Tot centrul Timisoarei e plin de covrigarii. Se fac buni daca a aparut toata expansiunea asta. Vorba vine, in curand si cainii o sa aiba covrigi in coada la ce productie e. :))

 4. Firma mama este din Piatra Neamt, prima data cand am trecut pe langa ea era coada de 3-4 metri, chiar ma intrebam daca e o promotie ceva, e bine ca si-au extins piata de desfacere.
  Pe site-ul lor scrie ca au magazine sau rulote in 16 orase din tara.

 5. chiar si covrigii simpli, cu mac ori cu susan sunt buni la ei. alti covrigi nu ma impresioneaza, dar ai simigeriei asteia chiar imi plac mult. In Brasov sunt doua simigerii: pe Republicii (pietonala) si pe Muresanu, la bulevard. Sunt aproximativ spate in spate, dar coada e mereu la ambele!
  Azi, de 1 Mai cred ca era coada pe mai mult de 5 metri
  Sunt curioasa daca or fi „stil fornetti”: daca se bazeaza pe aluaturi congelate si coapte rapid.

 6. Eu am mancat ceva covrigi de la ei la Piatra Neamt, si cu mana pe inima zic: am mancat numai imitatii de covrigi in comparatie cu cei de la Petru. Prin Galati e o moda de vreo 2 ani sa-ti deschizi o afacere cu covrigi..sunt cate 2-3 chiar „gard in gard”, insa absolut niciuna nu exceleaza. „Petru” lor de acolo e un fel de „Dana” de la noi, care macar sunt constanti in ceea ce fac, insa ei se ocupa strict de covrigi „clasici”, nici pomeneala de cascaval sau altceva. In concluzie, sper sa apuc ziua in care sa ies din casa si sa vad magazinul asta albastru si cochet si pe strada mea :D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.