Spune-mi cu cât parfum te dai ca să-ți spun cât de mult te urăști

Puteți să-mi săriți în cap, dacă vreți, dar eu tot nu-mi schimb părerea: dacă treci pe lângă mine și după 30 de secunde încă îți simt mirosul, cred că ai nevoie de terapie. Ai nevoie să vezi ce e în neregulă cu tine, de simți nevoia să îți acoperi absolut complet corpul într-un miros străin.

Îmi plac parfumurile. Îmi plac femeile care miros a parfumuri scumpe, dar paradoxal, nu suport să mă parfumez excesiv și nu aș putea să respir dacă tot ce aș simți în jurul meu ar fi parfum, parfum, parfum. Bine, cred că e ceva în neregulă și cu mine, că nu prea suport nici un fel de miros puternic – de exemplu, în perioada asta, miroase a tei în tot orașul și după câteva inhalări, simt că amețesc, că e prea mult.

Am avut câteva parfumuri preferate, unul dintre ele era o apă de parfum de la AVON, se numea Flower by Cynthia Rowley și pentru că știam că o să dispară din catalog, mi-am cumpărat două. Nu am putut să îl folosesc, era atât de puternic, încât mi se făcea rău de fiecare dată când îl aplicam.

Și totuși, chiar dacă sunt eu sensibilă (sunt și alții), unii dintre voi parcă vă îmbăiați în parfum înainte de a ieși din casă. Voi mai aveți nasul funcțional? Simțiți vreodată vreun miros sau vă place doar să mirosiți a parfumul vostru?

Știu că în special fumătorii au problema asta: se dau cu mult parfum ca să acopere mirosul de fum de țigară, care nu poate fi acoperit așa de ușor, deci iese o combinație aiaiaiai.

Dacă n-ați închis fereastra până acum, vă dau un pont: nu trebuie să mirosiți a Rexona/Dove/Nivea/Axe/Old Spice, dar nici nu trebuie să mirosiți a transpirație. N-am crezut că soluția asta funcționează până când nu am testat-o pe pielea mea. Deci: se cumpără un „deodorant” care e de fapt o piatră de alaun (alum stone) cu 10 – 15 lei online (Dr. Max sau eMAG) sau cu 30 de lei din supermarket, dacă n-aveți chef de online shopping și se aplică după duș, umezind un pic piatra cât să alunece pe piele. Se pare că distruge bacteriile alea care fac transpirația să pută, deci nu că nu mai transpirați (nici nu e sănătos să opriți transpirația, unde se duc toxinele alea dacă nu mai ies prin pori?), dar nu mai mirosiți, ceea ce pentru mine e ideal. Testată pe mai multe corpuri, eu zic că merită s-o încercați și să îi dați pielii voastre o șansă să miroasă și a ea însăși, nu doar a chimicale frumos mirositoare, dar toxice.

Eu îl folosesc deja din iarnă, deci sunt luni bune în care nu am folosit deodorantul clasic (decât foarte rar) și nu am mirosit nici măcar o dată a transpirație. Iar ieri au fost real feel 38 de grade la Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.