Ştiţi bancul cu sânii?

Nu, nu este „Sî ni vedem cu bini!”. :) Dar nu vreau să vă spun bancuri cu sâni, astăzi am ceva foarte serios de comunicat – tot referitor la sâni, numai că nu-i deloc de râs.

Am aflat că în România, anul trecut, doar şapte din 1.000 de femei au avut acces la investigaţii medicale gratuite. Programele naţionale de depistare a cancerului la sân s-au dovedit a fi foarte utile, pentru că au dus la scăderea mortalităţii cu până la 40 la sută. Din cercul meu de cunoştinţe, o singură persoană are cancer la sân şi se tratează [şi e atât de tânără… ], dar oare câte dintre femeile pe care le cunosc au o boală încă nedepistată? Nu vreau să fiu Bau Bau, dar am învăţat că e mai bine să previi decât să vindeci, că un măr pe zi te scapă de doctorii şi că dacă simţi că ceva „scârţâie”, ideal e să ungi acel „ceva” înainte să se strice.

2.500 de mamografii gratuite

Compania AVON a fost dintotdeauna preocupată nu numai să aducă frumuseţe şi oportunităţi de carieră femeilor, dar şi să le îmbunătăţească viaţa, militând continuu pentru sănătatea şi standardul lor de viaţă. Prin Campania pentru Sănătatea Sânilor, AVON România luptă de 10 ani împotriva cancerului la sân, prin strângerea de fonduri din vânzarea produselor cu fundiţă roz. Ca parte a campaniei, în iunie 2012 AVON a lansat Programul Naţional de Depistare Precoce a Cancerului la Sân. Acesta se adresează femeilor cu vârste de peste 40 de ani din întreaga ţară. Desfăşurat în parteneriat cu Reţeaua Privată de Sănătate Regina Maria, programul oferă 2.500 de mamografii gratuite.

Dacă ai peste 40 de ani şi vrei să afli că eşti bine, te poţi înregistra în Program prin completarea formularului de înscriere disponibil online pe www.stopcancerlasan.ro.

Puteţi ajuta

Şi asta nu e tot! Întrucât Programul Naţional de Depistare Precoce a Cancerului la Sân a avut un succes neaşteptat, mai mult de 2.500 de femei înscriindu-se, AVON şi Kanal D organizează în 3 noiembrie 2012, începând cu ora 21, o emisiune teledon cu scopul strângerii de fonduri necesare suplimentării cu încă 3.500 de mamografii.

Emisiunea va fi transmisă live din platourile Kanal D şi va fi moderată de Andreea Marin Bănică, Ambasadoare AVON România în cadrul Campaniei pentru Sănătatea Sânilor.

Puteţi dona oricând în intervalul 19 octombrie – 3 noiembrie 2012 [inclusiv], în reţelele Vodafone, Cosmote sau Orange, trimiţând un SMS la numărul de telefon 8835. Tariful este de 2 euro, TVA inclus.

Astfel, puteţi şi voi să ajutaţi, donând printr-un SMS, în seara de 3 noiembrie, pentru Programul Naţional de Depistare Precoce a Cancerului la Sân.

P.S.: OK, pentru că aţi fost cuminţi şi aţi citit până aici, vă spun şi bancul cu sânii, cu toate că este unul de autobază… „sî ni pupaţ’ în fund!”

5 thoughts on “Ştiţi bancul cu sânii?”

  1. da, frumoasa campanie. sper sa se adune cat mai multe donatii.

    din pacate in romania, pe langa posibilitatea unei mamografii, lipseste si educatia femeilor in sensul asta.
    fiecare femeie trebuie din cand in cand sa isi analizeze singura sanii, sa se duca la controale regulate, etc. pana la mamografie, se trece prin ecografie, o procedura atat de usoara, dar atat de importanta.

  2. Pingback: » check your tits! anditzu's daily musings
  3. Cred ca s-ar putea incepe cu educatia in licee a fetelor, pentru ca de mici trebuie sa invete despre aceste lucruri. Cand ajung la 40 de ani, daca nu au educatia necesara, tot nu merg la controale de rutina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.