Totally nailed it!

Ce fac eu atunci când nu muncesc, nu fac curat şi nu mă uit la Eurovision – care, apropo, nu m-a prea impresionat, probabil că o să scriu un articol despre show, încă nu-s sigură – dar nici offline nu stau? Mă „dau” pe Pinterest! Am adunat, în ultimele săptămâni, sute de idei care mai de care mai mişto, numai timp să am să le pun pe toate în practică.

Între timp, am găsit ceva fain de tot: artă pe unghii, cu ojă. Ce putea fi mai la îndemână decât cutia mea cu multe oje colorate şi Pinterestul în faţă? Am pus ochii pe modelul din poză şi-am zis că n-o fi mare filozofie, trebuie să îmi iasă şi mie. 

Şi mi-ar fi ieşit dacă nu mă grăbeam să văd rezultatul, că eu niciodată n-am răbdare să se usuce oja de pe unghii, nu sunt sănătoasă dacă nu stric măcar o unghie.

Banda adezivă am luat-o de la un pachet de ţigări nou, ojă colorată am cât pentru trei vieţi, oja neagră e în stare la fel de bună ca acum aproximativ 10 ani când mi-am cumpărat-o, timp aveam [mda, aveam!], aşa că m-am apucat de pictat. O unghie galbenă, una verde deschis, una verde închis, una albastră, una roşie… Mă plicstiseam aşteptând să se usuce, aşa că am mai dat cu alte culori pe câte o jumătate de unghie. Logic: de ce să se usuce în 10 minute când mai pot să stau încă 20 de minute ca să se usuce şi noul strat?! Pfff…

Deja îmi pierdusem răbdarea când am aplicat micuţa bandă adezivă. Prima unghie, primul eşec. Nu m-am lăsat, am continuat să lipesc, am dat cu ojă neagră peste, am aşteptat câteva minute şi am dezlipit banda. Odată cu ea, s-a dus şi oja colorată. =))

  

Deci treaba din prima poză se poate face, dar numai cu răbdare şi cu lacuri de unghii care se usucă repede şi bine. Evident că mi-am şters unghiile şi le-am făcut pe toate verzi. Prima dată la mâna stângă, după vreo oră la dreapta, acum sunt intacte [am reperat deja una, deci nu mă dezmint!]. Sunt curioasă cât va ţine minunea.

P.S. Dimineaţă m-am trezit şi patru unghii erau „presate” de parcă aş fi dormit pe ele. E posibil să fi dormit pe ele. Iar unghia de la degetul mare, mâna stângă, e deja parţial verde. Deci minunea a ţinut cinci ore!

11 thoughts on “Totally nailed it!”

 1. Nu imi fac unghiile decat cu lac sau oja alb-sidef, dar sora mea are, ca si tine, absolut toate culorile aparute pe piata. Le combina, le schimba mereu, isi face diverse modele… pierde destul timp cu treaba asta. :))

  1. @vienela: Eu am multe culori pentru că-mi tot cumpăr în speranţa că le voi folosi vreodată, dar în afară de vişiniul cumpărat în 2008 şi folosit de vreo patru ori până acum, stau toate acolo.
   Şi după experienţa de ieri am impresia că or să mai stea mult şi bine.

   1. @Denisa: :))
    Asta imi aduce aminte de toate fardurile pe care am dat bani grei(inca mai sunt tentata sa cumpar, cu speranta ca ma voi machia) si care zac intr-un sertar, ca eu nu ma mai machez de vreo 10 ani. :))

 2. Am incercat sa fac exact aceeasi chestie, vazuta tot pe Pinterest. Am zis ca nu poate fi prea greu… doar sunt niste amarate de dungi. Ce-a iesiiit… dezastru complet :))

 3. close enough :)
  de pe youtube am incercat tie dye nails, care se fac picurang in cercuri concentrice oja in apa. in teorie usor, in practica pfff…2 ore jumatate mi`a luat ca sa fac 10 unghii. horror. asa ca am ramas cu admiratul tehnicilor altora si cam atat.

   1. Si eu imi fac singura manichiura french, dar pentru ca nu am precizie, imi lipesc banda adeziva sub varfuri ca sa fie dreapta dunga alba. Cu rabdarea e problema… dar de obicei ma uit la un serial si fumez mai cu grija. Cand e gata episodul, SIGUR e uscata si oja (de obicei mai devreme). O sa experimentez eu tehnica ta si iti spun in cat timp im iiese

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.