Twisted economy

Pe când lucram la DHS [fabrica de biciclete de la Sântuhalm, cu patroni chinezi], un coleg mi-a povestit o fază amuzantă.

Colegul, să-i zicem Tibi, era economistul sau contabilul firmei, nu mai ştiu exact ce funcţie avea, cert este că el era elementul de legătură între bancă şi firmă. Făcea destul de des drumuri la o bancă din Deva şi de multe ori mergea împreună cu şeful ‘ăl mare al firmei, domnul N, chinez. Pesemne că erau acte de semnat şi era mai simplu să meargă împreună la bancă decât să i le aducă şefului la semnat.

Şeful avea un crossover [sau SUV?] Volkswagen Touareg negru şi bănuiesc că-i plăcea foarte mult maşina, pentru că o conducea singur. Poate că şi din modestie nu îşi angajase un şofer; deşi afacerile le merg din ce în ce mai bine, nu i-am văzut niciodată exagerând cu fiţele sau cheltuind mai mult decât strictul necesar. Aşa se face că atunci când mergeau împreună la bancă, domnul N îşi conducea Touaregul, iar colegul român stătea în dreapta, cu dosarele în braţe.

După mai multe luni în care au bătut drumul băncii împreună, o cunoştinţă l-a abordat pe colegul Tibi şi l-a întrebat cum îi merge. „Bine, nu mă plâng”, a venit răspunsul acestuia.

Răspunsul cunoştinţei curioase a fost: „Cred şi eu că-ţi merge bine, te-am văzut prin oraş, ţi-ai luat şofer chinez!”.

Sursa foto.

8 thoughts on “Twisted economy”

  1. Foarte amuzant! I-am vazut si eu pe chinezii cu pricina de pe vremea cand locuiau/m in Petrosani. Pe-atunci avea un Volvo, stiu ca statea pe langa blocul meu si la fel, isi conducea singur masina.

  2. mie nu mi se pare zgarcit. daca omu’ poate, stie, e in stare, are chef, timp, etc, etc sa conduca masina aia, de ce ar plati pe altul s-o faca. doar pt ca e patron?!
    probabil omu’ ala chiar a muncit/transpirat/facut griji pt banii castigati (doar ca sa tii o afacere in picioare cu toate nebunelile de taxe si chichite e munca, nu jucarie), de ce i-ar da aiurea doar ca sa dea mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.