Zugrăveala I

Azi s-a gândit mama că e o zi numai bună pentru zugrăvit în bucătărie şi hol, pentru că de cinci ani [!] nu s-a mai executat aşa ceva şi cum suntem toţi fumători, se cam cerea. Aşa că am început, cu mic, cu mare, să dăm cele două straturi de amorsă [cine mă urmăreşte şi pe Twitter ştie asta deja]. Dacă analizez puţin cuvântul ăsta, anagramat, iese „a, să mor!” şi nu-i departe de realitate. Cu trafaletul n-am reuşit nicicum s-o aplic, aşa că am dat la bidinea de mi-a ieşit pe ochi. Bine, încă mai pot să tastez, deci nu-i chiar atât de grav.

Mâine urmează colorarea vopselei lavabile şi aplicarea în două straturi. Să vedem ce-o să iasă. Doreleee, unde eşti, Dorele?

15 thoughts on “Zugrăveala I”

 1. Amorsa se da intr-un singur strat, nu e nevoie de doua. :)
  Daca nu ati cumparat deja vopseaua lavabila va sfatuiesc sa cumparati gata colorata. E mult mai simplu asa, pretul e tot cam pe acolo si, in cazul in care mai aveti nevoie de aceeasi vopsea (retusuri, improspatare), va prepara o noua transa cu exact aceeasi nuanta. Va recomand DULUX ( gata preparata, doar se culege de pe raft). ;)

 2. 1) Amorsa in principiu trebuie dat intr-un singur strat, rolul ei fiind doar sa asigure faptul ca varul lavabil va prinde pe perete.

  2) Culoarea este cel mai bine sa fie facuta undeva la un magazin pe calculator, asta deoarece daca o faci tu poti avea surprize sa vezi ca intr-un fel arata varul in galeata si altfel pe perete dupa ce se usuca.

  3) Spor la treaba. :))

 3. Bogdan, intotdeauna vopseaua uda va fi mai inchisa la nuanta decat cea uscata. Se pot face probe inainte de a stabili nuanta finala (intins pe perete si uscat cu uscatorul de par).
  Denisa, pui niste poze? Vreau sa vad o zugravita! :P

 4. @Tudor: da, stiu… in tinerete am lucrat si pe santier, dar era mai greu de explicat tehnica expusa de tine decat de facut recomandarea care am facut-o. Insa ideea era ca oricum e mai rentabil sa iti faci culoarea pe calculator undeva la magazin si din alte cateva motive – ca de exemplu ca daca la un moment dat ai nevoie sa dai din nou un perete, o zona, etc – poti sa te duci sa iti potriveasca exact aceeasi nuanta de culoare (desi nu e rentabil ca si cost) sau tot ca exemplu deoarece multe culori sunt asa de calitative deoarece poti sa te trezesti ca torni tub dupa tub si tot „roz pal” iti iese in loc de „rosu”. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.