La 34 de ani, am plantat primul meu copac

Mai bine mai târziu decât niciodată. Și alte truisme. Am avut ocazia, într-o sâmbătă ploioasă de nu-ți venea să scoți nici câinele din casă (cine are câine în casa…), să plantez un copac. Nu am ratat-o.

Împreună cu oamenii de bine din Primăria Hunedoara și cu oameni veniți pur și simplu să facă o faptă bună la ora 10 AM în ziua lor liberă, am pus copacul în groapă, rădăcina i-a fost acoperită cu pământ și acum sper să se prindă și să crească mare și frumoa.

Este un tei. Teiul lui Bârgău.

Au mai fost plantați alți 39 se tei, 10 corcodușe ornamentali și 10 piersici ornamentali.

Copii nu fac, casă nu cred să mai construiesc, așa că mi-au rămas copacii de plantat. Sper să repet experiența.

4 thoughts on “La 34 de ani, am plantat primul meu copac”

  1. Felicitari pentru initiativa! Sa speram ca astfel de initiative se vor transmite in toata tara precum virusul gripei in sezonul de varf :)
    Cat priveste construirea unei case, cunosc suficiente persoane care (de voie sau de nevoie) s-au apucat de construit la batranete (cu manutele lor, singuri sau alaturi de muncitori angajati cu ziua). Nu se stie niciodata…

    1. Așa știu și eu pe cineva. Cred că la bătrânețe apreciezi din ce în ce mai mult liniștea de la casă, de la curte. Așa că dacă nu îți permiți o viluță, îți construiești o căbănuță.

      1. @Denisa Bârgău: De aproape 10 ani imi propun sa cumpar un teren sau o casuta mai veche la munte. Acolo chiar e liniste. Am vazut (deocamdata doar in poze) zone frumoase in judetul Hunedoara, dar din cautarile mele pe net n-a aparut nimic. Probabil ca se stie doar la fata locului.

  2. Buna ziua, in primul rand felicitari pentru initiativa, mergand pe aceasta linie de a face si lucruri mici dar importante pentru natura si cei din jur, doresc sa va spun ca in weekendul trecut, la 37 de ani :) am reusit sa plantez primul stejar din viata mea, pomi fructiferi am mai plantat insa un stejar nu. Sper sa se prinda, la fel si tot ce ati plantat dumneavoastra, va doresc un Paste fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.