Concluzia după câteva ore de Zumba: îmi place!

V-am povestit aici că urma să merg la Zumba, „din cauza” celor de la Vitaritma, care mi-au trimis vitaminele speciale pentru Fitness, ca să le testez aşa cum se cuvine.

După mai bine de o lună vă pot spune că în mod cert nu sunt făcută pentru dans. Nu mi-a plăcut niciodată, am impresia că atunci când dansez sunt în centrul atenţiei şi mie nu-mi place să fiu în centrul atenţiei. Prin urmare, am evitat dansul şi ringurile de dans toată viaţa mea. La Zumba, în schimb, toată sala dansează, iar singurul mod prin care ajungi în centrul atenţiei este să nu dansezi.

Bineînţeles că n-am vrut să merg singură, aşa că i-am propus Andreei, cea cu care mergeam la sală, să încercăm ceva nou. A fost foarte încântată de idee, ba chiar şi-a mai adus o prietenă, ca să nu ne facem doar noi două „de minune” la prima oră de dans. Unde-s trei, puterea creşte!

Înarmată cu echipamentul sportiv şi cu Vitaritma Fitness, am purces către ceea ce credeam eu că va fi „sala de tortură”. Când colo, în sală domnea o atmosferă de prietenie, lume relaxată, cu chef de viaţă şi cu un chef nebun de a face mişcare pe muzică. Oricât ar ambala-o în marketing, Zumba înseamnă dans, iar dacă cineva m-ar fi trimis „la dans”, n-aş fi mers în veci. Din fericire, mai e ceva pe lângă dans: distracţie şi transpiraţie. 

Când am văzut-o pe Bianca, antrenoarea blondă de Zumba, am făcut ochii cât cepele. Dragii mei, e atât de bună încât o oră întreagă nu-mi pot lua ochii de la ea. Na, dar Bianca face minimum şapte ore de Zumba pe săptămână, pentru că e acolo în fiecare zi de luni până vineri, mereu plină de energie, mereu zâmbitoare… nici nu-i de mirare că are un corp perfect!

Sunt gagici „cu state vechi” la cursurile de Zumba, care se mişcă aproape la fel de bine ca instructoarele, la fel cum sunt şi n00bs, aşa, ca mine, care încearcă din răsputeri să ţină ritmul sălii. Nu-i deloc uşor să faci trei paşi în timpul în care, în mod obişnuit, ai face unul singur. Dansul este alert, pentru că nu poţi să slăbeşti valsând pe ritmuri lente. Un aspect la care nu m-am gândit deloc înainte de a merge la Zumba: muzica pe care dansezi. Ritmurile latino nu sunt tocmai pe primul loc în preferinţele mele, dar am intrat în sală cu mintea deschisă şi mi-am propus să acord o şansă acestui mod de a face mişcare. Până acum am reuşit, am bifat deja patru ore din totalul de opt pe care le-am plătit şi sunt mândră de mine pentru asta, ba chiar sunt în căutarea unor încălţări adecvate, pentru că intenţionez să „zumbuiesc” în continuare şi am nevoie de unii cu talpa mai groasă [cam ca ăştia, dar nu-i găsesc în România].

Cel mai mult îmi place energia pozitivă cu care mă încarc la Zumba. Probabil că asta mi se trage de la faptul că râd foarte mult în timp ce dansez: râd de mine şi de felul în care mă mişc, râd pentru că nu-s întotdeauna în stare să ţin pasul cu instructoarea, râd pentru că mă simt bine. Şi-am observat că dacă iau Vitaritma Fitness, după o oră de agitaţie hainele îmi sunt complet ude [de la transpiraţie, măi].

Despre febra musculară de a doua zi nu ar trebui să vă spun nimic, ca să nu vă descurajez dacă vă gândiţi cumva să mergeţi la Zumba doar pentru distracţie. Adevărul e că dacă eşti sedentar şi începi un program de fitness de orice fel, nu ai cum să scapi de febra musculară. Iar ăsta e un lucru bun, am auzit eu de pe la Cluj că febra musculară este rezultatul unui obicei sănătos!

A venit momentul să anunţ şi câştigătoarea unui abonament la Zumba şi a unui pachet de Vitaritma. Aetana este „the one”; am citit comentariile voastre şi nu am putut alege o singură câştigătoare, aşa că l-am rugat pe Random.Visurât să îmi spună un număr aleatoriu.

foto

8 thoughts on “Concluzia după câteva ore de Zumba: îmi place!”

  1. Și eu am fost anul trecut la spinning, nu Zumba. Deși sunt ciclist amator de un deceniu, după primul sfert de oră picioarele mi-au cedat :( Dar a fost foarte fain.

  2. buna…ASH dori sa stiu cum iei acele Vitaritma, inainte de dansul pe care il faci…cu cat timp….eu nu fac dans..lucrez la tonifierea muschilor :) …ast un raspuns…o zi frumoasa plina de energie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.