Ce înseamnă să ai un domeniu bun

Dintre toți oamenii pe care îi cunosc eu, mama mea și soțul meu nu mănâncă deloc iute. Mie-mi plac chestiile picante, mănânc ardei iute, dar nu îmi place să mă chinui cu ardei care sunt declarați cei mai iuți pe scara Scoville, numai ca anul următor să fie detronați de alții și mai iuți și tot așa. Îmi place să mănânc iute, nu să mă doară cavitatea bucală sufăr în gură din cauza unui ardei „otrăvit”! 

Culmea, dintre toți oamenii pe care îi cunosc eu, soțul meu îi face cea mai multă reclamă [gratis] unui site, din câteva motive simple: despre site-ul Foarte iute am aflat de la niște oameni care aveau la ei ceva dulceață cu/de ardei iute și care i-au făcut reclamă gratis. Apoi eu am scris pe blog despre acest site, și atâta mi-am tot repetat că dacă proprietarul lui ar fi din Cluj, i-ar zice Forte iute, încât de fiecare dată când mă gândesc la acest site sunt ferm convinsă că e o afacere din Cluj,

La un moment dat, Sebi s-a întâlnit cu omul și au bătut palma pe un barter. Cine credeți că a beneficiat de majoritatea produselor primite? Eu, normal, că el nu poate mânca iute – are o afecțiune care nu-i permite, nu că ar fi el mofturos.

De atunci, de fiecare dată când vorbește cu prieteni sau cunoștințe despre mâncare și mai ales despre mâncare iute și condimente, dar mai ales despre cei mai iuți ardei din lume – care, v-am zis, sunt din ce în ce mai iuți, naiba să-i ia! -, pac!, imediat amintește despre site-ul Foarte iute, despre cum a primit el ardeiul Bhut Jolokia, care pe atunci era cel mai iute din lume, iar eu nu am vrut nici măcar să-l gust, că mi-a fost frică să nu mor etc.

Nici dacă i-ar da cineva salariu nu ar lăuda cu atâta spor un domeniu al altcuiva. Ceea ce înseamnă că omul s-a orientat foarte bine atunci când și-a ales domeniul [că putea să-i zică produsecuardeiiute.ro și se ducea naibii tot farmecul] și că lui Sebi i-au plăcut tare mult ardeii primiți, chiar dacă nu s-a putut înfrupta din ei. Și or mai fi și alte motive care-mi scapă, habar n-am, cert e că în ultima perioadă, aproape că nu trece lună să nu-l aud vorbind despre Foarteiute.ro!

Foto: Three chili peppers, de la Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.