Mi-am amintit de un măr

Eram la duş şi am pus mâna pe una dintre multele „sticle” cu gel de duş. Pe cel pe care l-am nimerit nu l-am mai folosit de ceva timp, pentru că mie-mi place să folosesc săpunul, da’ astea-s detalii neinteresante. Interesant este că atunci când m-a „izbit” mirosul lui, mi-am amintit de mărul din curtea mătuşii mele, care făcea cele mai acre mere cu putinţă. Dar atââât de aromate!

Ei bine, gelul meu de duş miroase exact ca merele alea. Mă strâmbam atunci când le mâncam, pentru că erau acre-acre, dar super gustoase. Şi mi-am dat seama că dacă i-ai da unui copil hrănit cu fructe şi legume din supermarket un măr atât de aromat, probabil că nu l-ar putea mânca.

Roşiile din grădina bunicii, castraveţii parfumaţi, strugurii, merele, piersicile… toate s-au dus naibii – şi asta nu pentru că nu s-ar mai fi ocupat nimeni de gădinărit. Seceta din ultimii ani, ploile nu-tocmai-curate, îngrăşământul… nu ştiu care-i explicaţia, dar ştiu că niciodată n-o să mai mănânc mere parfumate. În schimb, am produse cosmetice care să-mi amintească de aromele din copilărie. Las’ că-i bine. De mâncat, mâncăm plastic din supermarket.

3 thoughts on “Mi-am amintit de un măr”

  1. Apropos de mere aromate… Ca am intrat si eu pe fagasul amintirilor. Cand eram o tanara adolescenta, undeva la o curte, intr-un sat din nordul tarii, omul la care eram in vizita avea un pui de mar. Marul asta, pe langa ca a inflorit prima oara in noiembrie, ii facea cele mai parfumate mere langa cotetul porcilor :)) Iar acum doi-trei ani, la un aprozar de colt de strada din Bucuresti, o doamna cu o cataracta de toata minunea a refuzat sa cumpere rosiile de acolo pentru ca erau de gradina. Replica ei, citez: „Mai bine sa fie crecute cu azotati, decat in rahat”.

  2. Mi-ai adus aminte de marul din gradina bunicii care tot asa, facea mere acre dar foarte aromate si erau delicioase in placinta facuta cum numai bunica stia. Pe bune ca maica-mii nu i-a iesit niciodata placinta la fel. Mie nici atat! Bine, mie imi si lipseau merele alea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.