Cel mai dulce somn este somnul de weekend

Să știi că nu mă refer la somnul ăla care înoată prin apă și mănâncă tot ce-i iese în cale. Mă refer la somn ca activitatea aia plăcută, pe care o uram în copilărie și la care râvnim la maturitate. Și nu știu cum dormi tu, dar eu am senzația că niciodată nu apuc să dorm atât cât ar vrea organismul meu. 

În timpul săptămânii, sunt, așa cum zicea Jerry Seinfeld, „night guy”. Night guy, sau mai bine să-i zic pe românește pasărea de noapte, este omul care simte că trăiește după ce apune soarele, care preferă răcoarea și mai ales liniștea nopții ca să creeze, să lucreze, să gândescă, să trăiască. Diminețile sunt tare grele pentru pasărea de noapte, pentru că nopțile-i sunt foarte scurte. Stai până târziu, iar când te pui la somn, începi să calculezi, cu emoție, câte ore de somn ți-au mai rămas. Eu așa fac: deci dacă mă culc în următoarea jumătate de oră, aș mai avea 7 ore de somn și cu cele 5 de noaptea trecută, am o medie de 6 ore pe noaptea, ceea ce nu-i chiar bine, dar e decent. Și recuperez eu în weekend! Dar crezi că mă culc vreodată în următoarea jumătate de oră? Pe naiba… întotdeauna mai este un clip de văzut, un comentariu de lăsat, un meme de share-uit și… iarăși s-a făcut miezul nopții.

Dimineața, ceasul sună la 6:30, invariabil. Nu ține cont de cât am dormit sau de cât nu am dormit eu azi-noapte.

Am acest program de doi ani, după foarte mulți ani în care am lucrat seara și noaptea și am dormit ziua, de multe ori până la ora 15-16. Iarna, mi se întâmpla foarte des să nu mă întâlnesc cu soarele zile-n șir. În fine, revenind la somn: din fericire, chiar și atunci când dorm puțin, dorm bine. Până acum câțiva ani, am tot schimbat paturi și saltele, în care dormeam cu grija de a nu-l trezi pe Sebi (sau el pe mine) pentru că salteaua „sărea” odată cu mine sau cu el, dormeam chinuiți și ne trezeam cu dureri de spate, de gât etc. De când avem salteaua nouă (și mai scumpă, este adevărat), nopțile noastre arată altfel, dar în special diminețile s-au schimbat. Înainte ne ridicam din pat scoțând sunete de oameni bătrâni (au, vai, ioi, hiii), acum ne trezim mult mai relaxați. Fără exagerare. Nu degeaba se spune că somnul dulce mult aduce!

Și chiar dacă dorm foarte bine în timpul săptămânii, când noaptea e scurtă și somnul la fel, în weekend parcă e mai dulce somnul. Nu mai departe de wekend-ul trecut, am dormit fix 14 ore. M-am trezit de vreo două ori, dar în total am dormit buștean. Cel mai bine este când poți dormi atât cât vrei tu, fără grija alarmei. Și când să dormi mult și bine dacă nu în weekend?

Dintotdeauna m-a enervat expresia „suntem prea săraci ca să ne permitem lucruri ieftine”, în special pentru că atunci când o auzeam, eram mai săracă decât cei care au inventat-o sau care mi-o spuneau. Sigur, e frumos să ai lucruri scumpe, dar care te țin o viață, însă în același timp sunt conștientă că există multe persoane care chiar nu își permit mai mult decât un produs ieftin și de proastă calitate. Nu-i poți vorbi unui om care trage de salariu de la o lună la alta despre cum ar trebui să investească în calitatea somnului său cumpărându-și o saltea bună, pentru că oamenii săraci nu investesc în nimic, nici măcar în calitatea vieții lor.

Celorlați le spun că de când dorm pe o saltea de calitate, viața mea s-a schimbat în bine. Mi-a plăcut somnul dintotdeauna, dar de câțiva ani, mă întind cu drag în patul meu și ori de câte ori sunt plecată undeva, când mă întorc acasă, îmi exprim bucuria așa: ce bine-i în patul meu și în baia mea!

Ca pe norișori pufoși te simți când dormi pe o saltea de calitate!

Ca pe norișori pufoși te simți când dormi pe o saltea de calitate!

Poți să îți începi ziua bine chiar dacă te trezești cu fața la saltea, cu condiția să ai o saltea bună. Somnul plăcut, cu adevărat relaxant, este cel din care te trezești mai ușor decât te-ai culcat.

Amber este o saltea nouă, cu două fețe, realizată după o tehnologie hibridă, din spumă cu chihlimbar АmberFoam® brevetată, cu spumă HR cu efect de masaj, cu 7 zone de confort, spumă cu memorie de calitate avansată și sistem ortopedic Pocket spring. Multe cuvinte complicate, nu? Ei bine, nu trebuie să-ți bați capul cu ce înseamnă ele, pentru că poți testa această saltea la tine acasă. O cumperi și timp de 100 de zile te poți lămuri dacă o vrei sau nu, după care ești liber să o returnezi, fără steluțe sau scris mic. Primeștii banii înapoi și nu plătești nici măcar livrarea saltelei înapoi la cei de la Amber.

2 thoughts on “Cel mai dulce somn este somnul de weekend”

  1. Bah, la asta cu salteaua iti dau dreptate. Chiar conteaza calitatea. Eu am prins o promotie foarte tare la Jysk, de black friday. Am dat 1200 de lei, pe o saltea care era undeva la 3000 de lei. Faza tare e, ca pusesem de mult ochii pe ea si mi se parea foarte scumpa. Am avut noroc. Acu’ vad ca e 1600 de lei. Tot e bine.

    Ah, mai conteaza sa fie testata. Eu am fost de cateva ori la Jysk, ca sa ma conving ca vreau salteaua aia. Ca asa, la o prima testare, orice pare mai bun decat ce-ai acasa :))))

    Acum vreau sa upgradez pernele. Aici e mai greu, ca nici eu nu stiu exact ce vreau, dar stiu ca astea pe care le am, nu imi plac, nu dorm bine pe ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.