Sunt șefi și Șefi

Cu mulți ani în urmă, Iulian Haba, cel mai bun DTP din România, mi-a povestit că lucra pentru ProSport și a hotărât să demisioneze. Iulian era în Cluj, iar Cătălin Tolontan, pe atunci șeful lui, a luat primul avion de la București la Cluj ca să stea de vorbă cu Iulian. După ce s-a convins că omul vrea să plece și nu are cum să-l mai păstreze ca angajat, i-a strâns mâna și i-a mulțumit pentru colaborare.

După ce m-a angajat pentru a treia oară, nu înainte de a se convinge că de data asta nu mai plec, Carmen Hărău, șefa mea, a venit la cununia mea civilă și m-a lăudat poate mai mult decât meritam în fața colegilor din presă. Sunt angajata ei din 2007 și nu mă grăbesc să plec în altă parte, pentru că știu că aici, munca îmi este apreciată. Știu că eu sunt apreciată și de ce aș da asta pe un loc de muncă poate mai bine plătit, dar cu șefi scârboși?

Azi, miliardarul în euro Rinat Ahmetov a zburat cu avionul personal de la Kiev la București ca să-l vadă pe angajatul său, Mircea Lucescu, înainte ca acesta să intre în operație. Angajat la Șahtior Donețk de șapte ani, Lucescu avut un accident cu mașina și astăzi a fost operat. „Putem să-i aducem aici cei mai buni doctori din lume, dar el este român și are încredere în medicii români”, a spus miliardarul.

Faptul că un om ocupat, care are de condus afaceri poate de miliarde, își face timp pentru a strânge mâna angajatului său, pentru a bea un pahar de șampanie în cinstea sa sau pentru a-l încuraja înainte de o intervenție chirurgicală spune multe. Angajatului îi spune că este valoros pentru angajator. Nu poți să fii altfel decât recunoscător pentru un astfel de gest. Și, credeți-mă, altfel lucrezi atunci când știi că munca îți este apreciată. Nu te duci cu silă la serviciu, în vocabularul tău nu există cuvântul „scârbici”, nu-ți înjuri șeful și în general duci o viață lipsită de stres.

Așa că dacă mă mai întreabă cineva de ce stau la actualul loc de muncă, când mi-aș putea găsi lejer altceva, mai bine plătit, dar cu mai mult stres și poate cu șefi imposibili, o să le dau să citească articolul ăsta. De-aia stau, pentru că aici sunt apreciată și mă duc la redacție cu plăcere, nu cu scârbă. ;)

7 thoughts on “Sunt șefi și Șefi”

  1. e absolut corect! Un angajator si-ar putea motiva angajatii si prin aceste lucruri…poate nu e nevoie de bani mereu. Atunci cand seful tau iti arata ca esti important pt el, ca iti apreciaza munca…cu siguranta iti vei da silinta si vei munci si cu sufletul pt un astfel de om.
    Dar e mai greu in romania…aici e multa prostie din pacate

  2. E greu sa fii OM… Exemplele date de tine le consider exceptii, dar vina nu este numai a patronilor… Tin sa spun ca e greu sa fii un om de neinlocuit, iar atitudinea asta se cam preteaza pentru acest tip de angajati.

  3. Pai la noi, unde majoritatea sefilor sunt veniti de la sapa din Spania, nu s-a auzit si de un atfel de comportament. La noi sefu da cu biciul ca de-aia e sef, nu sa-l fure prostimea.

  4. E cel mai important sa te afli intr-un mediu si un context in care esti confortabila si iti poti desfasura activitatea, ti-e mai mare dragul sa fi constructiv !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.