A naibii centură de siguranţă!

Când am plecat în tabără, organizatorii ne-au spus că în Austria e musai să ai centura de siguranţă chiar dacă stai pe bancheta din spate a maşinii. Şi ştiţi cum e la nemţi, dacă-i musai, cu plăcere, că altfel e 120 de euro amenda, plătibilă pe loc. Aşa că m-am conformat.

Numai că la întoarcere, după atâtea zile „grele” de fotografiat şi de umblat prin zăpadă, m-a doborât oboseala. Aşa că am adormit în fund, pe bancheta din spate, că nu mă puteam întinde o dată din cauza bagajelor care erau peste tot şi a doua oară din cauza centurii de siguranţă, care mă ţinea… în siguranţă, în fund şezut.

Tot drumul n-am simţit nimic în afară de oboseală şi o dorinţă nestăvilită de a dormi, cât mai mult, oricum, oricât, numai să dorm. Şi am dormit, nu mult, dar am dormit.

Asta se întâmpla duminică. Luni aveam o ditamai gâlma pe piciorul stâng şi nici o explicaţie pentru ea. De unde naiba o fi, că nu m-am îmbătat să zic că m-aş fi lovit de marginea patului [nu că aş face eu aşa ceva, doamne feri, doar îs o doamnă!], nu m-a bătut nimeni, nu aveam pielea vânătă, dar mă durea de parcă aş fi fost lovită. Ca să vă faceţi o idee, la cât de tare mă durea locul respectiv şi la cât de tumefiat era, ar fi trebuit să am o vânătaie în culoarea #800080. Numai că nu aveam nici urmă de vânătaie. WTF?!?! 

Două zile m-am tot întrebat de unde mi s-o trage gâlma, de ce nu-s vânătă dacă m-am lovit şi ce-o să se întâmple cu mine. Nu aveam absolut nici o explicaţie pentru gâlmă, ştiam că nu m-am lovit nicăieri, iar dacă m-aş fi lovit trebuia să am o vânătaie. Deci de unde gâlma şi de unde durerea?

M-am calmat şi mi-am „retrace-uit paşii”. Pat la nivelul ăla n-am avut, nu m-am lovit, dar cumva, ceva a determinat gâlma aia să apară. CENTURA!!! Centura de siguranţă, fir-ar să fie! De acolo mi se trage.

O săptămână mai târziu, încă mă doare, dar acum nu mă mai panichez şi nu mă mai gândesc la boli ascunse, pentru că ştiu exact de la ce mi se trage şi ştiu că o să treacă.

Ai naibii austrieci, cu legile lor cu tot!

foto

11 thoughts on “A naibii centură de siguranţă!”

 1. La o familie de cunoscuti, le-a murit in noaptea de vineri spre sambata fetita de 2 ani intr-un accident de masina, pentru ca un inconstient a intrat in ei si fetita dormea pe bancheta din spate.
  Pun pariu ca ar vrea acuma ca fata sa se planga de o vanataie si ar vrea ca si politia din Romania sa dea amenzi de 1000 RON si ei de frica amenzi sa nu o fi lasat fara centura…

 2. eu imi pun centura si daca stau in spate, ma simt mai in siguranta si nu se stie niciodata.
  in caz de accident eu ranesc pasagerii din fata si zbor prin parbriz la 10 metri de imi strange SMURDUL carnea tocata de pe drum cu lopata.

 3. Si in Romania e obligatorie centura, pacat ca nu se stie:
  Art. 36.
  (1) Conducatorii de autovehicule si persoanele care ocupa locuri prevazute prin constructie cu centuri sau dispozitive de siguranta omologate trebuie sa le poarte In timpul circulatiei pe drumurile publice.

 4. Pingback: TFB3 – raport de activitate în komandament | Foto Union
 5. Nu stiu daca e obicei sau deja reflex, dar eu imi pun mereu centura, indiferent unde stau in masina.
  Cand urc intr-o masina in doua minute execut ca un robot urmatoarele:pus geanta intre picioare, aranjat paltonul in poala sa nu il turtesc si pus centura. Mecanic tot!
  O sa treaca galma, dar ramane trauma :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.