Kit de răceală, iarnă/primăvară 2016

Am răcit. Din nou, da. Naiba știe ce-am făcut – probabil organismului meu nu i-a convenit că am stat prin casă fără ciorapi și cu geamurile deschise, în timp ce imunitatea cam lasă de dorit. Probabil. La fel de probabil e să fi luat un virus din aer sau de cine știe unde – așa-mi trebuie dacă nu mă spăl pe mâini, nu? :)). 

Ce mai încoace și-ncolo, am răcit sau m-am gripat. Și nu, Parasinus nu mi-e aliat. Aliații mei sunt ceaiurile fierbinți (cu lămâie, neîndulcite) și hârtia igienică portocalie de la Kaufland. Uitați-vă cu atenție la pattern, nu vă lăsați păcăliți și nu încercați altceva! Aceasta e singura hârtie igienică pe care o s-o puteți folosi dacă vă ștergeți nasul de mai mult de 10 ori pe zi!

Am descoperit că hârtia asta e cea mai moale dintre toate câte „se există” pe piață în urmă cu vreo doi ani, când am avut o gripă sau răceală urâtă de tot, cu muuulți muci. Nu, nu-mi curgea nasul, nasul mi-a rămas solid și lipit de față, mi-au curs mucii din nas. Știu că sună scârbos, dar e realitatea fiecărei răceli.

Am folosit atunci tot felul de șervețele și batistuțe, dar toate mi-au iritat pielea, pentru că după ce te freci pe nas de o mie de ori într-o zi, a o mie una oară începe să te usture rău. Poate că oamenii care o produc pentru Kaufland cred că ea este foarte bună pentru alte treburi (e cam moale, totuși), eu vă zic că e ideală când ești răcit. Chiar mi-am pus deoparte câteva suluri, că n-aș vrea să dispară din magazinele Kaufland și să rămân fără atunci când mai răcesc.

Alți aliați în „lupta” împotriva răcelii? Eu zic că lupta e pierdută din start, că oricât paracetamol ai băga în tine, tot după o săptămână trece. Cel puțin în cazul meu așa e, dar am zis că o să fac o excepție acum, pentru că m-am săturat de răceală și vreau să întâmpin primăvara cu nasul desfundat. Așa că mi-am luat o cutie de Humagrip.

Sebi era fan Humex pe vremea când Humagrip se numea Humex. Sunt pastile și capsule cât pentru patru zile într-o cutie. Ziua iei trei pastile, iar seara o capsulă care te adoarme și te face să transpiri (sau ceva). El nu a avut niciodată o răceală mai lungă de patru zile, pentru că atunci când termina cel de-al patrulea rând de pastile, se termina și răceala. Eu am mai luat din ce i-a rămas lui, circumspectă, dar nu am simțit că m-ar fi ajutat.

Acum am zis că le dau o șansă și iau Humagrip, să văd dacă îmi trece sau nu răceala. Iar picăturile de nas Bixtonim XYLO le recomandă doi membri ai familiei mele. Eu nici de frică nu le folosesc, nici să știu că-mi pică nasul! Mi-au ajuns anii de dependență grea, în care dormeam cu flaconul în buzunar, ca să nu cumva să mă trezesc și să mă sufoc. E groaznic. Mai bine sufăr câteva zile, dacă mi se înfundă nasul îmi pun apă sărată („soluție salină”, că sună mai fancy, dar tot apă sărată este) și aștept să treacă.

Nu vă bucurați prea tare dacă vedeți că soarele își arată razele, e soare cu dinți! Pe mine, iată, m-a mușcat de nu mă văd. Dar trece și asta…

Voi cu ce vă tratați când vă betejiți?

8 thoughts on “Kit de răceală, iarnă/primăvară 2016”

  1. Pia, romanul nu trateaza raceala, el carpeste un pic acolo. Am ascultat sfatul unui medic in urma cu sase ani cand, racita fiind am ajuns la doctor cu sinusurile infundate, cu raceala cat casa samd. Sfatul a fost simplu, trateaza-te pana la vindecare. Un tratament pentru raceala dureaza zece zile. Eu ma tratam 2-3 zile pana nu imi mai curgea nasul sau disparea febra si gata. La urmatoarea pala de vant iar eram racita. Ei bine, dupa zece zile de tratament vindecare completa, nu am mai racit de loc. De sase ani. Si am renuntat la picaturi.

  2. Usturoi, miere si eventual echinaceea (dar verifica side effects mai ales daca iei si alte medicamente).
    Alta chestie misto dar nu stiu daca ajuta impotriva racelii (dar are multe alte efecte binefacatoare):
    Cacao fierbinte cu scortisoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.