Sper că nu aţi uitat de Programul Activia

Eu nu am uitat, deşi în ultima lună şi-un pic, de când am început şcoala de şoferi, am atâtea pe cap încât nu-mi vine să cred că ziua are doar 24 de ore. Parcă-mi vine să mă întreb: dar eu când mai dorm? :)

Dorm puţin, mi se pare că nu am timp de nimic, dar în fiecare dimineaţă, înainte, după sau în loc de micul dejun mănânc un iaurt Activia. Nu e ăsta programul sănătos pe care mi-l recomandă specialiştii Marius Nedelcu,  Dr. Șerban Gologan şi Ailin Ibraim, dar este minimul pe care îl fac pentru starea mea de bine.

Cu toate că Programul Activia ne învaţă cum să facem faţă unui stil de viaţă agitat şi stresant, eu nu am reuşit să mă împart între serviciu, şcoală, casă şi să mai şi trăiesc sănătos, după „standardele” pe care singură mi le-am impus de când am intrat în campania Obiceiuri sănătoase.

Fără dramatism şi fără să exagerez, pot spune că de când am început şcoala de şoferi mi-am dat singură viaţa peste cap. De unde ziua mea începea la 11-12 cu cafea, mic dejun, tabieturi de „internaut”, făcut ordine prin casă şi-apoi plecat, încetuc, la muncă, în ultima lună şi un pic am avut aşa: conducere chiar şi de la ora 11 [ceea ce a însemnat trezirea la ora 9.30 cel târziu, deşi mă culcam foarte târziu], micul dejun luat cu întârziere, prea puţină cafea şi deci prea multă somnolenţă, vizite la dentist, drumuri pe la spital [totuşi, de un alt obicei sănătos m-am ţinut cu sfinţenie: tratamentul care mi-a fost recomandat plus vizitele regulate la medici de tot felul], de la ora 17 cursuri de legislaţie rutieră, chestionare, învăţat, serviciu plus tot ce ţine de casă, de la curăţenie la spălat haine…

Eu încă mă mir că am supravieţuit. Bine, acum exagerez, că nu am fost chiar atât de epuizată încât să nu mai ştiu de mine; dacă ar fi fost aşa, s-ar fi pus praful pe blogul ăsta.

Din fericire, datorită faptului că în primele 14 zile de „nebunie” am primit pe mail sfaturi din programul Activia, am reuşit să respect măcar acest lucru pe care mi l-am impus: să nu uit de sănătate, pentru că dacă „în interior” eşti bine, asta se vede şi se simte şi la exterior. Şi chiar aşa este. Nu ştiu ce m-aş fi făcut dacă pe lângă toată nebunia din ultimele cinci săptămâni aş mai fi avut şi alte probleme, cum ar fi, de exemplu, constipaţia.

Celor care vor sări – aşa cum s-a mai întâmplat – să spună că Activia este un iaurt bun doar pentru persoanele constipate, iată ce spune o consumatoare, pe forum:
„Vreau să vă spun că la recomandarea mamei mele, în vârstă de 85 de ani, care zilnic consumă Activia, o cutie de 140g datorită căreia se simte foarte bine, am reuşit şi eu să consum (câteodată) aceeaşi Activia. Datorită Activiei am reuşit să «scap» de o diaree veche, pe care o am în urma mai multor operaţii, la care am fost anesteziată cu anestezie generală. Eu cred că din cauza anesteziilor am rămas cu această stare. Deci, deşi eu credeam că Activia este laxativă, la mine şi-a făcut efectul invers!”.

Şi răspunsul specialistului Şerban Gologan: „Într-adevăr, Activia poate ameliora şi diareea, datorită conţinutului în bifidobacterii cu rol probiotic, care refac echilibrul florei microbiene intestinale”.

1 thought on “Sper că nu aţi uitat de Programul Activia”

  1. http://viitorulesteverde.wordpress.com/2011/02/27/danone-recunoaste-minciuna-din-reclamele-sale-toti-producatorii-folosesc-bacterii-din-fecale-modificate-genetic/
    iti recomand sa citesti acest articol-eu am ramas socata cat de mult poate sa te afecteze aceste produse…si daca stai sa te gandesti putin: acest produs este facut sa faca ceea ce deja face intestinul tau-doar ca fortat-iar intestinul ca orice organ,muchi,celula din organism daca nu isi face treaba devine „lenes”-ganteste-te cum ar fi ca pe la 60 de ani trebuie sa-ti faci nus’ ce operatie pt ca organismul tau sa funcioneze normal. Si una e sa iei un laxant atunci cand chiar e necesar, iar alta e sa iti distrugi tranzitul intestinal. Iar pentru asta nu e necesar activia. Plus ca insusi compania afirma ca nu ajuta cu nimic la sanatate aceste produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.